Fantastisk andreomgang sørget for 5-0-seier borte mot Stabæk

Etter en flying start med 4-0-seier mot Skarphedin i serieåpningen, så ble det en nedtur borte mot Snøgg. Derfor var rekruttlaget meget sugne på å komme på riktig spor i borteoppgjøret mot Stabæk 2 på Nadderud. Laget var en helt ny motstander for Urædd som kommer fra fjorårets Oslo-avdeling, og det var derfor lite forhåndskunnskap om laget og det var også knyttet spenning til hva de ville stille med. Urædd reiste opp med en tropp på femten spillere, hvorav syv var fra A-lagstroppen.

Gjestene kunne fort gått opp i ledelsen allerede før to minutter hadde gått av kampen, da Stabæks målvakt, Amelia Rygh, nesten klarte å rote ballen i mål på et tilbakespill; men de reddet seg ut i siste liten. Drøye tre minutter senere var det vertene som kunne gått opp i ledelsen. En Stabæk-spiller som mistenkelig var i en offside-posisjon løp med ballen mot boksen og satt ballen i aluminiumen. Urædd-forsvaret fikk mye å gjøre i løpet av denne omgangen. Stabæk var flinke til å bruke sine kanter, og spesielt deres høyrekant, Ellen Halseth, var utrolig rask. Frida Brødsjø som var venstreback fikk flere ganger testet sin hurtighet. Stabæk fikk flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen, men Urædd-forsvaret sto frem og blokkerte og Lene Lauve i Urædd-målet var våken. Urædd startet kampen med en 4-1-4-1-formasjon med Sandra Andresen Vale alene på topp. Vale ble litt for alene på topp i det offensive spillet, og måtte løpe mye og midtbanen klarte ikke helt å komme etter. Men Urædd kom likevel til gode muligheter. Få minutter før pausen, så fikk Urædd et hjørnespark. Et flott slått hjørnespark fra Jenny Stormyr havner på hodet til en høytflyvende Synne Lyng som header ballen vakkert inn i målet. Men kampelederen så noe uregelmentert som ingen andre så, og derfor ble målet dessverre annullert; til stor forundring for Urædd-spillere og trener. Lagene gikk til pause med 0-0. Urædd var både dyktige og heldige som ikke lå under til pausen.

Kristine Støkke kriger ballen forbi Stabæk-spilleren

Det ble naturligvis gjort noen grep i pausen. Blant annet ved å gå over til en 4-4-2, og det bar frukter. For allerede ved førtisju minutter så gikk Urædd opp i ledelsen 1-0. Renate Husum tok med ballen ned mot høyre kanten og la inn et flott innlegg; innbytter, Jenny Holtar Mathiesen, løp inn i boksen og hoppet opp og headet ballen vakkert inn 1-0. Stabæk kunne fort ha utliknet ikke lange stunden etter 1-0 da det skjedde en misforståelse mellom forsvar og målvakt, men Urædd klarte å rydde vekk. Bortsett fra dette, så var det Urædd som stod for spillet på Nadderud. De holdt presset oppe på Stabæks banehalvdel og fikk til mye godt kombinasjonsspill. Stina Kleppe var helt sjef og midtbanegeneral, og styrte den lagdelen til høy karakter. Synne Lyng stod igjen frem som forsvarssjef og fortsetter å være en av de beste. Etter sekstifire minutter så økte Husum Urædds ledelse til 2-0. Sara Elisabeth Idris, som også kom inn i pausen, slo inn et flott innlegg som først gikk forbi J. Holtar Mathiesen til Vale. Vales avslutning ble i første omgang blokkert. Returen havnet hos Husum som rolig satt ballen høyt og utagbart for Stabæk-målvakten. Urædd fortsatte å bare å male på, og det var nesten bare ett lag på banen. Det som kom av offensivt spill fra vertene ble stanset rolig og kontrollert av Urædd. Det var nesten bare et spørsmål om hvor mange mål Urædd kunne sette på Stabæk før sluttsignalet kom. Men de fremmøtte fra Porsgrunn måtte vente til det åttitredje minutt før neste ball lå inne i Stabæk-målet. Først en utrolig god individuell prestasjon av Idris hvor hun tok med ballen innover fra høyre, hvor hun både klarer å komme forbi Stabæk-forsvareren og holde ballen inn ved dørlinjen. Hun sendte ballen førtifem grader og ballen endte etterhvert hos Kleppe som enkelt setter ballen lavt til høyre for målvakt og 3-0. Hadde det vært utdelt assistpoeng i fotballen, så hadde Idris fått høy score her. Idris fikk likevel sin meget fortjente nettkjenning bare noen minutter senere. Hun fikk ballen på sin kant og prøvde å sette ballen i lengste. Stabæks målvakt hadde ingen sjanser, og dermed stod det 4-0. Fire minutter senere så økte Idris likegodt ledelsen til 5-0. Brødsjø fikk justert seg litt og fikk instrukser av trener Larsen i pausen og fikk også roligere arbeidsforhold enn i førsteomgang. Hun tok med ballen innover på Stabæks banehalvdel, og la ballen inn til Idris som igjen satt ballen i lengste for Stabæks målvakt. De fremmøtte så to meget spillesugne og kampklare spillere i J. Holtar Mathiesen og Idris som ved siden av sine nettkjenninger, også bidro sterkt både på kombinasjonsspillet fremover og gjorde også jobben defensivt.

Jenny Holtar Mathiesen sendte Urædd opp i ledelsen tidlig i andreomgang

Renate Husum og resten av Urædd-laget feirer 2-0 mot Stabæk

Selv om Urædd-forsvaret til tider måtte jobbe godt i førsteomgang, så klarte de å holde stand. Lyng er nevnt, men også Nora Jensen stod frem. Og det var et øyeblikk i førsteomgang hvor det nesten virket som at hun prøvde på en Bratseth, da hun tok med ballen hele veien mot mål. Morsomt å se at man tør å prøve! Etter en middels førsteomgang, endring i formasjon, så hevet Urædd seg kraftig og tok en fortjent seier og tre poeng. Vi håpet selvfølgelig på seier mot et lag som vi ikke visste meget om, men at det skulle bli så klart var det kanskje få som ville tro og håpe på. En meget vel gjennomført kamp Urædd, og seieren sendte laget opp til en tredjeplass på tabellen. Neste kamp for rekruttene er førstkommende mandag, 9. mai, og da er det Røa Fotball Elite 2 som kommer til Kjølnes. Laget brøt Snøggs ubeseirede rekke med å vinne 1-0 på Oslo Vest. En ny og spennende kamp i vente, og kampen har avspark klokken 1900.

Urædd spilte med dette laget:
Lene Lauve – Synne Lyng, Nora Jensen (’46 Sara Elisabeth Idris), Ingvild Marie Guddal, Frida Brødsjø – Jenny Stormyr (’46 Stine Thon) – Kristine Støkke, Renate Husum, Stina Kleppe, Inger Vadder Sandland (’46 Jenny Holtar Mathiesen) – Sandra Andresen Vale

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fantastisk andreomgang sørget for 5-0-seier borte mot Stabæk | Urædd Hovedside - 3. mai 2016

    […] Fra Urædd Fotball […]