Klubbdommere som inspiratorer

Seks Urædd-spillere har tatt fatt i oppdraget som klubbdommere for våre yngste lag. Dette er en lærerik og morsom måte å møte spillere og foreldre som så vidt er igang med sin fotballkarriere og for de som følger med sine håpefulle.

Peder Westgaard Wærsted (JR), Mina Charlotte Böhme (Damer Rekrutt), Sandra Gule (Damer Rekrutt), Malene Ananda Holmen (Damer Rekrutt) og Sindre Micaelsen (JR) er alle klubbdommere. Idunn Oline Green Vanebo (Damer Rekrutt) var ikke tilstede da bildet ble tatt.

De seks spillerne startet sin dommergjerning i slutten av april, og så langt er det bare positive tilbakemeldinger; både fra dommerne selv og fra spillere, trenere og foreldre. «Første kampen var litt spesielt. Det var første og jeg var litt nervøs, men det gikk kjempe bra» kunne fortalte Sandra Gule om sin første kamp. Videre kunne hun fortelle om trenere og voksne som har vært meget respektfulle og hørte på det hun sa. Barna trivdes veldig, og det er det viktigste. «Jeg syntes det har vært lærerikt, veldig gøy og jeg synes barna har stor respekt for dommerne. Foreldrene har vært veldig greie» fortalte Peder Westgaard Wærsted om sine opplevelser.

Alle dommerne hadde i forkant i vinter gått igjennom et dommerkurs i regi av kretsen. Fire av spillerne hadde sitt dommerkurs på klubbhuset med Stian Magnussen som kursholder.

På spørsmål om hvorfor flere burde gjøre som dem så var de alle samstemte. Det er en lærerik, spennende og morsom måte å tjene litt ekstra penger på. Du får muligheten til å treffe folk og jobbe med barn, og være en inspirasjon for de yngste i klubben. Og man får erfaringer og lærer ting som man kan være nyttig senere i livet.

Dommergjerningen for de seks spillerne avsluttes i første omgang i midten av juni. Men med tilbakemeldingene vi har fått og de opplevelsene de selv har beskrevet, så håper vi at de ønsker å fortsette; og vi ønsker selvfølgelig flere som har lyst til gjøre det samme som dem. Dette er en viktig ressurs for klubben, ikke bare selve kampdømmingen og de fungerer også som inspiratorer for klubbens yngste fotballspillere.

Hvis du ønsker mer informasjon og melde din interesse som rolle som klubbdommer, ta kontakt med Heidi Gule.

E-post: heidi.gule@gmail.com

Stengt for kommentering.